Tajvan utazási buborékot nyit ezzel a kis szigettel

  Tajvan utazási buborékot nyitott a tőle mindössze négy órányi repülőútra fekvő, csendes-óceáni Palauval, mely egyike annak a mindössze 15 országnak, amellyel hivatalos diplomáciai kapcsolatban áll.

  Palauhoz tartozó kis szigetekForrás: LuxTonnerre/commons.wikimedia.org

  Mivel Palaun egyetlen koronavírusos esetet sem találtak eddig, és Tajvan is sikeresen megfékezte a járványt, a két ország úgy döntött, "fertőzésmentes" utazási folyosót hoz létre. Ez azt jelenti, hogy negatív PCR-tesztre még mindig szükség van, de a turisták karanténkötelezettség nélkül léphetnek a másik állam területére, ugyanakkor csak csoportos utazások lehetségesek, és kerülni kell a helyiekkel való kapcsolatot - derül ki a reuters.com és a channelnewsasia.com cikkéből.

  A Konzuli Szolgálat információi szerint Tajvanra Magyarországról jelenleg teszt- és karanténkötelezettség mellett lehet beutazni, Palaura pedig nem lehet beutazni, és a szigetet elhagyni is csak kivételes esetben lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!