Krimibe illő történet részese lett egy férfi Tajvanon

Egy Chen vezetéknévvel rendelkező férfi még október végén érkezett Hongkongból Tajvanra, és éppen egy barátjánál töltötte a karantént, amikor november 1-jén 23 órakor behajtóemberek törtek rá és egy bizonyos adósságot követeltek rajta, majd elrabolták, mint kiderült, összetévesztve őt a barátjával.

A kép illusztrációForrás: tingyaoh/pixabay.com

Miután a férfi kifizette az adósságot, szabadon engedték, de a kaland során sérüléseket szenvedett, ráadásul a hatóságok még egy körülbelül 1 millió forint értékű büntetést is kiszabtak rá a karantén megsértése miatt. Közben azonban Chen feljelentést tett, így az ügy az Igazságügyi Minisztériumhoz került, és elindult a  nyomozás az emberrablók után, a hatóságok pedig úgy döntöttek, elengedik a bírságot. 

Mint a cnn.com írja, az eset tagadhatatlanul nem mindennapi, a borsos bírság azonban teljesen megszokott Tajvanon, ahol nagyon szigorúan veszik a járványellenes intézkedéseket. Hasonlóan nagyon összegű bírságot kapott többek kötött egy fülöp-szigeteki munkavállaló, aki mindössze nyolc másodpercre lépett ki a szobájából a karanténhotelben, egy tajvani férfinak pedig még ennél is többet, mintegy 10 millió forintnak megfelelő összeget kellett fizetnie, mert legalább hétszer megsértette az otthoni karantént.

Több szakértő is úgy véli, hogy Tajvan a járvány ellen az egyik legsikeresebben védekező ország, ami az ehhez hasonló, határozott intézkedéseknek köszönhető.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek