Mexikó bezárja híres maja romjait húsvétkor, mert a turisták megsértik a maszkviselési előírásokat

A Mexikóban nyaraló renitens turisták arra késztették a tisztviselőket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében lezárják az ország egyik legnépszerűbb régészeti lelőhelyét. A Yucatán-félszigeten található Chichén Itzát a húsvéti ünnepi hétvégén, április 1-4-ig lezárják.

Chichén Itzá romváros évente általában körülbelül kétmillió látogatót vonzForrás: Mattia Verga/Pixabay

"Sajnálatos látni, hogy tarthatlanná váltak a dolgok egy olyan államban, ahol olyan turisztikai célpontok találhatók, mint Tulum, Cancun és Cozumel" – jelentette ki Lucio Hernández Gutiérrez, a Quintana Roo-i rendőrfőkapitány. A turistákra, mint a legsúlyosabb elkövetőkre mutatott, mondván:

Nagyon frusztráló volt látni, hogy több száz ember sétál körbe arcmaszk nélkül."

A Chichen Itzát a maják építették, és manapság Mexikó második leglátogatottabb régészeti lelőhelye. Évente általában körülbelül kétmillió látogatót vonz. Az UNESCO világörökség része a legnépszerűbb egynapos kirándulások között Cancunban, amely az Egyesült Államok utazói számára jelenleg a korlátozott nyaralási célpontok egyike. Amikor 2020 elején a világ lezárta a határokat és a főbb látnivalókat a koronavírus-járvány megfékezése miatt, a mexikói tisztviselők is lezárták a romokat, majd szeptemberben újból megnyitott a Chichén Itzá kapacitáskorlátozás, testhőmérséklet-ellenőrzés és az kötelező arcmaszk viselete mellett – írja a Travel and Leisure.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek