Szigorítást vezettek be a spanyol tengerpartokon

Spanyolország új szabályokat vezetett be, amelyek előírják, hogy szabadtéren maszkot kell viselni, beleértve a strandot is. A március 30-án megjelent rendelet szerint a hat évesnél idősebb látogatóknak kell eltakarniuk a szájukat és orrukat az utcán, a nyilvános kinti és benti tereken - derül ki az independent.co.uk cikkéből.

Palma tengerpartjaForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Clara Margais

Ez alól úgy tűnik, sem a tengerparti napozás vagy a túrázás, de még a tengerben történő úszás sem képez kivételt. Mentesülnek viszont a szabályozás alól azok, akiknek egészségi állapotuk vagy légzési problémáik miatt nem ajánlott a maszkviselés, és azok is, akik egyedül sportolnak. A korábbi szabályozás szerint még a regionális önkormányzatok dönthettek a maszkviselés szabályairól, és a maszk csak akkor volt kötelező a szabadban, ha az emberek nem tudták betartani az 1,5 méteres távolságot. Az új rendeletet az ország azután vezette be, miután megnőtt az új esetek száma.

A bejelentés hatására volt olyan turista, aki Twitteren posztol arról, hogy inkább akkor lemondja a spanyol útját, ha májusban is még maszkot kell viselni a tengerparton. Brit kutatók úgy vélik, hogy szabadtéren kicsi a fertőzésveszély, és a tengerpartok biztonságos helyeknek számítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek