Áprilisban indul az első Covid-mentes vonat Olaszországban

Áprilisban indul el az első Covid-mentes vonat Olaszországban, Róma és Milánó között. A Vöröskereszttel együttműködve az összes utast és személyzetet letesztelik, mielőtt felszállnának a szerelvényre. A Covid-mentes vonattal az utasok nyaralni is mehetnek majd.

A Termini pályaudvar egyik alkalmazottjaForrás: AFP/Tiziana Fabi

"Rendkívüli lehetőség lesz, hogy olyan célállomásokat is elérhetnek majd, mint Velence és Firenze" – jelentette be az FS Italiane vonattársaság vezérigazgatója, Gianfranco Battisti.

Jelenleg a normál vonaton utazók minden második helyet foglalhatják csak el. Minden utas kap egy készletet, amely maszkot, fertőtlenítő gélt és fejtámla-huzatot tartalmaz. A kocsikban több fertőtlenítő géladagolót helyeztek el, és természetesen az utasok között kötelező betartani a fizikai távolságot. Az új Covid-mentes vonaton talán ezek az óvintézkedések is eltűnnek.

Az ötlet egyébként a nemzeti légitársaság, az Alitalia szeptemberi példáját követi, amely napi két kisérleti járatot indított, amelyeken koronavírusra tesztelt utasok repülhetnek Róma Fiumicino és Milánó Linate repülőterei között. A Covid-mentes járatokat csak azok vehetik igénybe, akik az utazás előtti 72 órában készült negatív teszttel jelennek meg, vagy közvetlenül a felszállás előtt, a repülőtéren vetik alá magukat a tesztnek – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek