Idén érdemes lesz felkeresni a meseszép olasz falut, amelynek híres szülöttjét a világ legtöbb táján ismerik

Collodi egy bájos falucska, amely egy gyönyörű domboldalban fekszik Pistoia közelében, és közigazgatásilag Pescia városhoz tartozik. A középkori toszkán falu az egyik legismertebb és legkedveltebb olasz mese helyszíne. Carlo Lorenzini fantáziájából ott született meg a híressé vált fabábu, akinek a történetét ma már a világ legtöbb helyén ismerik.

Collodi látképe Pescia városábólForrás: I, Sailko/Wikipedia

Amint átlépi az ember Pescia festői falucskájának küszöbét, a hegy mentén az összetéveszthetetlen vízeséssel, Pinokkió jelenléte azonnal nyilvánvalóvá válik a park közelében, 2009-ben felállított impozáns, 16 méter magas faszoborának köszönhetően.

Nem kérdés, ki a környék legnépszerűbb figurájaForrás: Simona BottoneShutterstock

Az 1956 és 1987 között épült park az egyik olyan nevezetesség, amelyet nem szabad kihagyni ebben a faluban. Bár a gyerekek számára szórakoztató parkként tervezték, megtartotta sajátos varázsát, amely egyedivé teszi más vidámparkokkal összehasonlítva. Egy kaland, amely szakaszonként a tölgyes ligetek között a szabadban bontakozik ki, és amely lehetővé teszik a látogatók számára, hogy újra éljék a mese jelentősebb epizódjait.

A parkban a mese figuráiról készített szobrok mindenhol jelen vannakForrás: I, Sailko/Wikipedia

A nagy bronzszobrokkal díszített út a történetről szóló két alkotással, Emilio Greco "Pinokkió és tündér", illetve Venturino Venturi "Piazzetta dei Mosaici" emlékműveivel kezdődik, és gyönyörű, hatalmas szobrokkal folytatódik. A kis faluban egy mesére épülő kalandpark is működik.

A parkhoz hasonlóan a Villa Garzoni is megér egy látogatást, amelyet Lucca villáinak tipikus stílusában építettek, és amely továbbra is Olaszország egyik legszebb kertjével büszkélkedhet, ápolt utakkal, grandiózus szobrokkal, hagyományos vízi funkciókkal rendelkező szökőkutakkal és virágágyásokkal. A fenséges villa felnyúlik a dombra a város rusztikus kőházai alatt.

A Villa Garzoni kertjeForrás: Corinna Schenk/Pixabay

Az első emeleten a stukkókkal és festményekkel díszített hosszú galéria különféle fényűző helyiségekhez vezet, beleértve a báltermet, az ebédlőt és az Empire stílusú könyvtárat. Ha Pinokkió országának felfedezése izgatja a fantáziáját, akkor, amint lehetőség nyílik az utazásra, tegye azt május 27-én, amikor az ország összes Pinkkió-rajongója a báb 140. születésnapját ünnepli majd. A „Pinokkió kalandjai" első számát 1881. július 7-én adták ki – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek