Szarvas ugrott egy autóra Lengyelországban

Mostanában hetente számolunk be arról, hogy erdei állatok, azok közül is szarvasfélék keresztezik az autósok, túrázók útját. Zalában három hete egy impozáns szarvascsodát fotózott egy autós. Pár napja egy fehér dámszarvast kaptak lencsevégre Fertőszentmiklós környékén, míg Somogy megyében egy sofőrt megállásra kényszerített egy vágtató szarvasrudli, az autós viszont egy cseppet sem bánta, hogy részese lehetetett a nem minndennapi látványnak. Az alábbi videón látható autós, – aki előtt Lengyelországban egy komplett szarvascsorda vonul át  – nem volt ilyen szerencsés. Ugyan vészfékezéssel megállt, viszont a csorda egyik tagja telejsen ráugrott a BMW-jének a tetejére. Erről az esetről a bpiautosok.hu számolt be

Személyi sérülés ugyan nem történt, és a felvétel tanúsága szerint a szarvas is megúszta az esetet, de egy ilyen karambolban akár az ember és az állat is megsérülhet. Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársainak mentorálásával  felmérés készül a vadelütésekkel kapcsolatos hazai helyzet feltérképezésére. A projekt célja, hogy a szakemberek a vizsgálati eredmények alapján új megoldásokat találjanak a balesetek elkerülésére, és ebben a lakosság segítségét is kérik. A felmérésben egy kérdőív kitöltésével lehet részt venni, ami ide kattintva érhető el.

Az még szerencsés helyzet, ha sétáló állat keresztezi az utunkat - illusztárcióForrás: David Mark/Pixabay

De nem csak szarvasok keresztezhetik az újtainkat mostanában. Tegnapi hírünkben írtunk arról, hogy mivel a vaddisznók ellési időszaka tart, ilyenkor a kocák különös gonddal vigyázzák a kismalacok életét és keményen fellépnek, ha vélt vagy valós ellenséget észlelnek a közelükben. Ezért fontos betartanunk néhány szabályt mostanában, ha kirándulni megyünk: a turistautakról ne térjünk le, a kutyát pórázon sétáltassuk, és sötétedés előtt hagyjuk el az erdőt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek