Ha csíkos kismalacot látnak, legyenek óvatosak!

  Már tart a vaddisznók ellési időszaka, ilyenkor a kocák különös gonddal vigyázzák a kismalacok életét és keményen fellépnek, ha vélt vagy valós ellenséget észlelnek a közelükben. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt! – tanácsolja az Agrárminisztérium Facebook-oldalán.

  Forrás: Jasmin Raffaele/Pixabay

  Az állatok ösztösen kialakult tulajdonsága, hogy félnek az embertől, ha tehetik, tartják a távolságot és inkább elmenekülnek. Mindezek mellett előfordulhat, hogy az erdei séta során vagy az erdőhöz közeli lakott területen vaddisznóval találkozunk, ezért a Budakeszi Vadaspark összegyűjtött három fontos tudnivalót, hogy mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk ilyenkor.

  Forrás: Comfreak / Pixabay

  ♦ Az első és legfontosabb: mindig járjunk nyitott szemmel és füllel! Ha csörtetést hallunk, álljunk meg és várjuk ki, amíg a zörej elhalkul. Csak ezután menjünk tovább.

  ♦ Ha anyakocába és malacaiba botlunk, maradjunk nyugodtak. Lehetőség szerint sétáljunk el, engedjük útjára, és hagyjuk, hogy a konda békésen elszaladjon!

  ♦ Ha az országúton ugrik elénk egy vad, fékezzünk le, és várjuk meg, amíg átkel az úton. Számítsunk rá, hogy a kocát a konda többi tagja, vagy a kandisznót a többi társa is követheti. Mindenki biztonsága érdekében pedig tartsuk be a sebességi korlátozást, és figyeljük a vadjelző táblákat!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!