Egy térkép a túrázóknak, amely segít kideríteni, hogy épp vadászterületen járnak-e

Túrázók körében állandó probléma, hogy az adott nap túraútvonalán nem tudják, épp melyik vadásztársaság területén járnak, ahogy azt sem, hogy egyáltalán honnan lehetne bármilyen információt szerezni a korlátozásokról. Ezt elégelte meg Harninger Emil, aki az elmúlt hónapokban sorra vette Magyarország vadászati területeit, köztük 53 tájegységet és 1467 vadásztársasági területet, és elkészített egy átfogó, részletesen kidolgozott vadászati térképet, amelyet aztán az Országos Kéktúra Facebook-csoportjában is megosztott.

Forrás: shutterstock.com / presslab

A csoportban kommentelő túrázók által hiánypótlónak nevezett térképen mindegyik tájegység illetve vadászterület az interneten elérhető, szabadon hozzáférhető adatokkal lett felszerelve. "Sajnos az állami vadásztársaságokon kívül, a kisebb vadásztársaságokról csak a céginfóban található postacím volt elérhető, de már ez alapján is könnyebb egy esetleges vadászatról hírt szerezni vagy kérni" – fogalmazott a térkép készítője.

A térkép ezen az oldalon érhető el annyi kiegészítéssel, hogy mobiltelefonon az első betöltést követően a térkép nagy részét kitakarja egy információs felület, amit a bal felső sarokban található Menü on/off ikonnal lehet kikapcsolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek