Látványos videón csodálhatjuk meg, hogyan olvad a jég a Mátrában

  A felmelegedés a Mátra szurdokaiban is érezteti hatását, olvadásnak indult a jégtömeg. Az elmúlt napok tavaszias időjárása a hegyeinket sem kerülte el. A sípályákon jelentősen megfogyatkozott a hó, olvadásnak indult a Mátra szurdokaiban megbúvó jég is. Kiss Krisztián az alábbi videón örökítette meg a jelenséget, írja oldalán az idokep.hu.

  "A Mátra egyik vadregényes mesebeli szurdokában tél végi olvadás késztetett filmezésre, vigyázva természeti adottságaira. Itt próbáltam ki először anamorfikus objektívemet, mely moziszerű filmes hangulatot adott a felvett anyaghoz" – számolt be róla. Hozzátette, hogy nehéz terep volt az olvadó jég és a magas vízállású patak az úsztatott felvételekhez, ezeket utólag kellett szoftveresen stabilizálnia. "Ha kihagyom ezt a csodát, egész életemben bántam volna" –  jelentette ki.

  Címlapkép: YouTube

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!