Újabb cég szállt be az űrhotel-versenybe

A világ első űrszállodájának megnyitására több cég is pályázik. Legutóbb az Orbital Assembly Corporation (OAC) vállalat felől érkeztek olyan hírek, melyek szerint 2027-ben Voyager Class űrállomás néven nyitnának egy 400 vendég befogadására alkalmas kozmikus hotelt.

A tervek szerint a szobák mellett bárok, éttermek és edzőterem is helyet kap az ambiciózus projektben. Az építkezések várhatóan 2025-ben kezdődnek majd. Mint írják, a létesítmény egyaránt várja majd a nemzetközi űrügynökségek kutatóit, akik alacsony gravitációval kapcsolatos kutatásokat végeznek, és az űrturistákat, akik szeretnék megtapasztalni, milyen az élet a földön kívül.

Nekik viszont nem kell megbirkózniuk az állandó súlytalanság állapotával, ugyanis az űrállomás különböző sebességű forgással állít elő különböző erősségű mesterséges gravitációt. Az építmény két koncentrikus gyűrűből áll, a belső dokkolóhely lesz, a külső pedig napelemese lakómodulokat, fűtőelemeket és sínes szállítórendszert tartalmaz majd. Az ehhez kapcsolódó kapszulák egy részét a NASA bérelheti ki kutatási és képzési célokra, míg más részüket az űrturistáknak tartják fenn - derül ki az independent.co.uk cikkéből.

Címlapkép forrása: youtube.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek