2024-től szállodaként is működhet a Nemzetközi Űrállomás

Az Axiom Space nevű, négy éve létező start-up, melynek egyik alapítója a NASA korábbi munkatársa, olyan kereskedelmi űrállomás megépítését tervezi, amely szállodaként működik majd - adja hírül az observer.com.

Forrás: facebook.com/axiomspace

Az „AxStation" egy legénységi modul lesz, amely a tervek szerint 2024-ben csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz, majd 2025-ben két újabb modullal bővül, és 2028-ban, amikor az ISS várhatóan visszavonul, leválik az ISS-ről, hogy saját jogú űrállomássá váljon. Ugyanúgy tudományos kutatás helyszíne lesz majd ez is, mint az Űrállomás, de űrszállodaként is működik majd azoknak az utazóknak, akik valóban különleges vakációra vágynak, mindössze 55 millió dollárért (16 milliárd forint).

Ezért a pénzért az AxStation nemcsak a kozmikus kilátásról, hanem a megfelelő luxusérzetről is gondoskodik, így a kabinok belsejének tervezésére a világhírű francia dizájnert, Philippe Starkot kérte fel.

Próbaként 2021 végén négy embert, a NASA két volt űrhajósát és két űrturistát repítenek az Űrállomásra egy SpaceX Dragon kapszulában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek