Már foglalható: földöntúli hotelszoba csillagászati áron

Egy nap alatt tizenhat napkelte a hotelszoba ablakából? Amit ráadásul a súlytalanság állapotában csodálhat meg? Mindössze négy éven belül valóra válhat az álma (de jobb, ha már most elkezd rá gyűjteni).

Bemutatták a nagyközönségnek az Aurora Station, a világ első luxus űrszállodájaként hirdetett műhold-hotel terveit a Space 2.0 kiállításon – írja a CNN. Az Orion Span nevű űr start-up vállalkozás által megvalósuló projektben egyszerre hat vendég és két fős személyzet tartózkodhat majd az űrszállodában.

Az űrszálloda látványterve az Orion Span közösségi oldalánForrás: Facebook

Az alapítók célja, hogy a világűrt mindenki számára elérhetővé tegyék, aminek némiképp ellentmond a földöntúli nyaralás ára: ez fejenként 9,5 millió dollár egy tizenkét napos tartózkodás idejére. Ők azonban kiemelték, hogy a vendégeknek nem kell a teljes űrhajósélményért kétéves kiképzésben részesülniük, csupán háromhónapos felkészülés szükséges, ráadásul így az ár is csak töredéke annak, amibe az űrhajósképzés kerül. A vendégek az Orion Span Astronaut Certification (OSAC) képesítést kapják, oktatóik pedig olyan űrveteránok lesznek, akik összesen több mint száznegyven évet (!) töltöttek már az űrben.

A kiruccanás alatt az űrszálloda a Föld felszínétől 320 kilométeres magasságban kering majd, így minden huszonnégy órában tizenhatszor láthatnak napkeltét és napnyugtát is. Mindeközben élő chat-en kommunikálhatnak majd a kevésbé szerencsés otthon maradottakkal. 

Az űrszállodába már most lehet jelentkezni, 80ezer dolláros előleg befizetésével, melyet teljes mértékben visszatérítenek, ha az adott időre a jelentkező nem tud előállni a további milliókkal. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek