Egy 139 éves viktoriánus házat új helyére gurították át

Vasárnap egy kétszintes, viktoriánus házat óriási nyergesvontatóra pakoltak, és hat háztömbbel arrébb költöztettek San Franciscóban. A San Francisco-i Franklin utca 807. szám alatt álló ház 139 év után új lakcímet kapott.

Új lakcímére indult a házForrás: youtube

A hatalmas ablakokkal és barna bejárati ajtóval ellátott zöld otthont a járdán sorakozó bámészkodók hada fényképezte, miközben a szerkezet óránként 1 mérföldes maximális sebességgel gördült új címe, a 635 Fulton St. felé. A ház átszállításának tervezése és kiviteléezése évekbe került. Phil Joy, veterán házmozgató elmondása szerint több mint 15 városi ügynökségtől kellett engedélyeket beszereznie. De végül sikerült mindent eléintéznie a költözéshez, és indulhatott is a gondosan megszervezett akció, íme!

Joy elmondta, hogy a szállítás kicsit trükkös volt, mert az út első részében lejtőn kellett haladniuk. Az útvonalon leszerelték a parkolóórákat, levágták a fák kiálló ágait, és áthelyezték a közlekedési táblákat is. A hat hálószobás ház tulajdonosának, Tim Brown brókernek, mintegy 400 000 dollárt, vagyis mintegy 120 millió forintot kellett fizetnie a költözésre, amit végül a szállítócég sikeresen elvégzett – írja az abc NEWS.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek