Földcsuszamlás miatt a tengerbe zuhant egy olaszországi kisváros sírkertje

A Portofino városához közeli, középkori védelmi várral rendelkező történelmi kikötővárosban, Camogliban eddig ismeretlen okokból földcsuszamlás zavarta meg az ott tartózkodók nyugalmát február 22-én, hétfőn. Az Ansa.it rövidhíre szerint a természeti katasztrófa miatt a kisváros temetőjének egy része is a tengerbe zuhant, jó pár koporsó pedig ott ringatózott a vízen egy ideig.

Camogli üdülővárosa LigúriábanForrás: Shutterstock.com / monticello

Mivel a sírkert magasan a tengerpart felett helyezkedik el, a hirtelen bekövetkezett csuszamlás miatt a lezuhanó kövek és sziklák magukkal sodorták a koporsókat. Még zajlik a szerencsétlenségben érintett emberi maradványok utáni kutatás - mondta a polgármester.

A munkálatokban tűzoltók, a partiőrség és más segítők is részt vesznek, az omlás után pedig azonnal megkezdték a koporsók kimentését a vízből. Olasz sajtóértesülések szerint mintegy 200 koporsót és a sírokból származó több tárgyat is érint a csuszamlás. A temetőben éppen dolgozó munkások elmondása szerint hatalmas robajt hallottak, és hirtelen eltűntek a külső falak valamint a terület egy része.

A Genova közelében lévő, turisták által kedvelt sziklás, part menti régióban történt földcsuszamlás oka nagy valószínűséggel az elmúlt évek heves esőzései miatt megváltozott talaj szerkezete. De mindezek ellenére a szakértők szerint a közelben álló épületek nincsenek veszélyben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek