Hamarosan útnak indulnak az első tengerjárók Olaszországban

  Mint a Travel + Leisure cikkéből kiderül, több hónapnyi szünet után március 27-én újra útnak indulnak a Carnival Corporationhöz tartozó Costa Cruises járatai.

  A Costa Smeralda SavonánálForrás: Eustace Bagge/commons.wikimedia.org

  A szezont a cég zászlóshajója, a Costa Smeralda nyitja három- és négynapos körutazásokkal Olaszország körül, többek között Savona, La Spezia, Civitavecchia, Nápoly, Messina és Cagliari érintésével. Május 1-től azután már hosszabb, egyhetes körutazásokat is lehet tenni a Földközi-tenger nyugati részén, Olaszország, Franciaország és Spanyolország körül. A Costa Luminosa május 2-án indul újra Triesztből egyhetes utakra Görögország és Horvátország körül.

  A  társaság új biztonsági és egészségügyi előírásokat vezetett be "Costa Safety Protocol" néven. A hajók kapacitását lecsökkentették, a beszállás szakaszosan zajlik majd, és COVID-19-teszteket, valamint hőmérséklet-ellenőrzéseket végeznek a vendégeken és a személyzeten egyaránt. Emellett természetesen távolságtartásra és maszkra is szükség lesz a közös terekben. Május végéig az említetteken kívül nem indul más Costa-járat.

  A sétahajózást világszerte új szabályok övezik, és több társaság illetve ország is nagyon óvatos a visszatéréssel. A kanadai kikötők például a jelen állás szerint egészen 2022-ig nem fogadhatnak óceánjárókat. Olyan cégek is akadnak, melyek csak beoltott utasokat engednek a fedélzetre, mint az American Queen Steamboat Company és a Saga Cruises, a Norwegian legénységének pedig a hajózás megkezdése előtt be kell oltatnia magát.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek