Londonban a világ egyik legnagyobb autómentes zónáját alakítják ki

  Száműzik a személygépkocsikat London belvárosából, hogy ezzel is ösztönözzék a sétát és a biciklizést. Mint a város polgármestere, Sadiq Khan elmondta, a terv lefedi a fő útvonalakat, így a londoni a világ legnagyobb autómentes zónái közé fog tartozni - derül ki a reuters.com híréből.

  Biciklisek a Buckingham-palotához közeli The Mallon május 16-án, a korlátozások feloldása utánForrás: AFP/Justin Tallis

  A változtatások a London Bridge és Shoreditch, Euston és Waterloo, valamint az Old Street és Holborn közötti utcákat érintenék, emellett a Waterloo Bridge és a London Bridge is autómentes terület lenne, és a járdákat is kiszélesítenék.

  Ezzel párhuzamosan a tömegközlekedés is változtatásokra szorul, ahhoz például, hogy megvalósuljon a két méteres távolságtartás, a járművek a korábbi kihasználtság 13-15%-án működhetnek csak, és többen kényszerülnek arra, hogy gyalog vagy biciklivel közlekedjenek. Emellett hétfőtől újra ki kell fizetniük a napi 12 font körüli dugódíjat a központba és az alacsony kibocsátási zónákba behajtó autóknak.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!