Égben lebegő kertté változik egy elhagyott londoni vasúti viadukt

  London legbohémebb, legsokszínűbb kerületében, a hipszter és hippi piacáról ismert Camden negyedben lévő elhagyatott vasúti viadukton épül a város várhatóan legizgalmasabb kertje, tudtuk meg a Designboomtól.

  Az elhagyott sínpár nyolc méterrel a föld felett található, ennek 1,2 kilóméter hosszú szakaszán épül a fából készült sétány, melynek egész hosszát nyír- és tölgyfákkal, valamint évelőkkel tervezik beültetni. A viadukt fölé szőlőlugas épül, és még pillangókertek is lesznek a sétány mentén. A gyalogút szakaszait perforált kerítés fogja elválasztani a még működő pályáktól; a kertben lesznek piknikasztalok, beszélgetőhelyek, lelátók, trambulinok, kávézók és különféle művészeti alkotások.

  A Camden Highline névre hallgató kertet az amerikai James Corner Field Operations nevű cég tervezte, amelyik egy hasonló parkot már New Yorkban is megvalósított. A tervezett park honlapján további fotókat és videókat találunk a projektről.

  A High Line Park New YorkbanDansnguyen/wikipedia

  A New York-i High Line, amely Manhattan egyik elhagyatott vasútját használta ki, a 2009-es megnyitása óta nagy népszerűségnek örvend. A New York Times 2012-ben "turistáktól zsúfolt kifutónak" nevezte a kertet, amelyet a megnyitása óta többször bővítettek. Az építkezés legújabb szakaszát ez év elején jelentették be.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek