Idén májusban már Budapestről indulnak az éjszakai vonatok a horvát Adriára

Tavaly júniusban indította első, Prága és Fiume között naponta közlekedő járatait a cseh magántulajdonú RegioJet vasúttársaság, amelynek vonataira Magyarországon kizárólag a csornai állomáson lehetett fel- és leszállni. A társaság közleménye szerint azonban idén már nem Csornán, hanem Budapesten lehet majd felszállni az Adriára tartó vonatokra. 

Forrás: Juan88/commons.wikimedia.org

Az első szerelvény május 28-án, pénteken indul, és a Prága–Brünn–Pozsony–Budapest–Zágráb–Rijeka –Split vonalon közlekedik majd. A RegioJet közleménye szerint februárban kezdik a jegyek előértékesítését, az árak 22 eurótól indulnak egy irányban ülőhelyes kocsiban, és 30 eurótól alvóhelyes kocsiban. Az ár ingyenes fedélzeti szolgáltatásokat is tartalmaz: wifi, kávé és frissítők, illetve multimédiás szórakoztató rendszer használatát.

A vonatokhoz Rijekában, Splitben és Gračacban saját autóbuszjáratok kapcsolódnak, amelyek összeköttetést teremtenek a horvát tengerpart népszerűbb nyaralóhelyeivel Isztriától Dubrovnikig. A vonatok délután öt óra körül indulnak Prágából, aztán esti indulásokkal Brünnből és Pozsonyból, éjfél előtt Budapestről. Az érkezés Zágrábba és Rijekába másnap reggel, Splitbe pedig kora délután lesz.

RijekaForrás: Shutterstock / Készítette: xbrchx

Június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal, kedden, pénteken és vasárnap közlekednek majd prágai és budapesti indulásokkal, Horvátországból pedig szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban a vonatok mindkét irányban naponta közlekednek majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek