Sok pénzébe kerülhet két fiatalnak a vidám hógolyócsata

Éppen a napokban számoltunk be arról, hogy a koronavírus miatti szigorítások ellenére Londonban 400 fős esküvőt tartottak. Az esemény szervezőjét 10 000 fontos, azaz 4 millió forintos pénzbírsággal sújthatják, de úgy látszik, mindez nem volt elég elrettentő példa, mert most Leedsben is tömegrendezvényre csaptak le a hatóságok. Két, a nyugat-yorkshire-i rendőrség szerint 20 és 23 éves fiatalember szervezett nagylétszámú hógolyócsatát január 14-én, melyen több száz ember gyűlt össze. A résztvevők több mint két órán át dobálták egymásták a Leeds városközpontjától nagyjából 1,5 km-re található Hyde Parkban, ami a hatóságok szerint „jelentős és teljesen felesleges kockázatot jelent a vírus terjedésében". A hógolyócsatát még videóra is vették, és megosztották a közösségi médiában.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a 23 éves fiatalember novemberben egyszer már kapott pénzbírságot, mert a tilalom ellenére más háztartásban élőkkel is találkozott. Jelenleg tilos 30 fősnél nagyobb összejöveteleket rendezni, a szervezőket 10 000 font pénzbírsággal sújthatják. Az ügyben mindkét férfit kihallgatták.

Több százan vettek részt a Facebookon megrendezett, vidám eseményenForrás: youtube.com

Damien Miller, a Leeds-i rendőrparancsnokság főfelügyelője elmondta: „Egyáltalán nem szolgál örömünkre, hogy ilyen súlyos pénzbírságokat osszunk ki ennek a két fiatalembernek, de arra ösztönözték emberek százait, hogy közvetlen közel legyenek egymáshoz, ami jelentős és teljesen felesleges kockázatot jelent a vírus terjedésének szempontjából. Nyilvánvalóan megszegték a hatályos jogszabályokat, amelyeknek célja, hogy az emberek biztonságban legyenek ebben a kritikus időszakban."

Az esemény a média figyelmét is magára vonta, és széles körben elítélték mindazokat, akik azon felelőtlenül részt vettek.

„Mindazonáltal továbbra is azt látjuk, hogy az emberek túlnyomó többsége elismeri, szükséges a kollektív felelősség, és továbbra is ragaszkodik azokhoz a szabályozásokhoz, amelyek a családunk és a közösségünk védelmére szolgálnak." Hozzátette, hogy nem haboznak betartatni a törvényt akkor, ha az emberek nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyják a szabályokat, és másokat veszélyeztetnek – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek