Gondnokpárt keresnek egy apró ír szigetre, akik fél évig üzemeltetik a szálláshelyeket

A tavalyi évhez hasonlóan ismét meghirdette gondnok állását a délnyugat-írországi Kerry megye partjai közelében fekvő Great Blasket-sziget turisztikai irodája, amely Twitteren jelentette be, hogy egy párt vagy két barátot keres a sziget szállásainak és kávézójának üzemeltetésére 2021. április 1. és október 1. között – írja a Matadornetwork. 

Great Blasket szigeteForrás: HedvikaMichnova / Shutterstock

A fél évre megbízott gondnokok felelnek a szigeten található három szálláshelyért, ahol bár összesen csak 21 vendéget lehet fogadni, de számukra a teát, kávét, egyéb harapnivalót is biztosítani kell majd. Pontos összeget idén sem írtak az álláshirdetéshez, de a szerencsés kiválasztottatnak jár a fizetés, miközben a szállás, étkezés és a kaland is garantált. Utóbbi már csak azért is, mert a szigeten sem áram, sem wifi nincs, a fürdéshez is melegíteni kell a vizet; ennek ellenére tavaly több mint negyvenezren pályáztak az állásra.

A sziget a vadvilágáról ismert, szeles időjárása és durva terepe miatt leginkább lakatlan a területe. A szigetcsoporton talán 160 ember él. Ugyanakkor a Great Blasket-sziget weboldala szerint az elmúlt években több házat is felújítottak, és különböző kényelmi szolgáltatásokat igyekeznek nyújtani a sziget látogatói számára.

Sajnos cikkünk élesedése után vettük észre, hogy a jelentkezést a hétvégén lezárták, de a sziget turisztikai hivatalának weboldala szerint jövőre is meghirdetik az állást. Addig is, ha valakinek már most lennének kérdései a munkával kapcsolatban, azokat feltehetik a tavalyi év kiválasztott gondnokpárjának Annienek és Eoin-nak az rmoran@tourismireland.com mailcímen keresztül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek