A járvány újraírta a világ 10 legforgalmasabb városainak listáját

  A világjárványra adott globális válaszként változott meg az egyes országokban, városokban a forgalom áramlása. A lezárási korlátozások, a társadalmi távolságtartási intézkedések és a városközpont irodáiból az otthoni munkavégzésbe áttérés számos településen befolyásolta a forgalom alakulását. Több mint 400 világváros valós forgalmi adatainak felhasználásával kimutatható, hogy 2020-ban a torlódások mértéke globálisan zuhant: 387 városban csökkent a forgalom szintje 2019-hez képest, és csak 13 városban mutatott növekedést – írja a weforum.org.

  Bár a pandémia hozzájárult ahhoz, hogy 2020-ban szinte mindenhol csökkent a forgalom, forgalmi dugók azért előfordultak - illusztrációForrás: Q K, Pixabay

  A torlódási hotspotok rendesen nyüzsgő artériáiban (mint New York, Új-Delhi és Kolumbia fővárosa, Bogotá) 2020 áprilisában a forgalom jóval alacsonyabb volt, és csupán a torlódások fele volt észlelhető a 2019-es, ugyanazon a napokon regisztrált adatokhoz képest.

  A TOMTOM adatai szerint jelenleg Moszkva útjai számítanak a világ legforgalmasabbjának a torlódásokat jelző, 54 százalékos mutatószámmal, noha a forgalom öt százalékponttal csökkent az előző évhez képest. Mumbaiban a torlódások 12 százalékponttal 53 százalékra csökkentek az előző évhez képest, ezzel a világ második legnagyobb forgalmú városi területe lett. Bogotá 15 százalékpontos csökkenést tudhat magának, de így is megtartotta 2019-es harmadik helyét a rangsorban, szintén 53 százalékos torlódással.

  A 10 legforgalmasabb város 2020-ban

  1. Moszkva
  2. Mumbai
  3. Bogotá
  4. Manila
  5. Isztambul
  6. Bengaluru
  7. Kijev
  8. Új-Delhi
  9. Novoszibirszk
  10. Bangkok

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!