Idén már ketten is látni vélték a Loch Ness-i szörnyet

A héten kétszer is felbukkant a rejtélyes vad, állítják azok, akik a Loch Ness északi partján az Urquhart-öböl webkamerájának élő felvételein észlelték a legendás lényt, vagyis tanúi voltak a tóból felbukkanó „megmagyarázhatatlan", körülbelül négy méter hosszú valaminek. A Loch Ness-i szörnyet (becenevén Nessie) a hírek szerint idén először észlelték, és felvették a hivatalos észlelések nyilvántartásába – írja a Mirror.

A Loch Ness Skócia második legnagyobb tava, amelynek lényéről már évszázadok óta keringenek történetekForrás: tanpoposan/Pixabay

A mitikus lényt először január 11-én vette észre az amerikai Kalynn Wangle. Azt látta, hogy egy „V-alakú hullám", majd „valami fekete" jelenik meg a vízen egy másodpercig, mielőtt eltűnik. Miután párszor visszanézte a felvételeket, biztosnak érezte magát a látottakban, és jelentette a Loch Ness Monster Sightings hivatalos nyilvántartásába.

A második megfigyelést a veterán Nessie-kémlelő, Eoin O'Faodhagain rögzítette, Drumdoitból. Egy „megmagyarázhatatlan" alakot látott, amely január 19-én leselkedett a tóból, és 20 percig nézte, ahogy az a vizet kavarja. A kórházi dolgozónak sikerült rögzítenie három percet, és azt állítja, hogy nem volt más csónak jelen, ami a szokatlan tevékenységet okozhatta volna. Néhány nappal később, január 22-én, egy másik felvételt is rögzített, ami nagyon hasonló volt az idei év első felvételéhez.

Tavaly 13 „megerősített" megfigyelés volt Nessie-ről, köztük egy szonárral rögzítve.

Egy 2018-as tanulmány szerint a megfoghatatlan lény becslések szerint az idegenforgalom révén mintegy 41 millió fontot hoz a skót gazdaságba. Gary Campbell, a megfigyelések nyilvántartásának vezetője szerint ezek az esetek ebben a hónapban "remek kezdete az évnek". Szerinte a webkameráknak köszönhetően egyre gyakoribb, hogy télen is több a megfigyelés. Régebben csak nyáron voltak ilyen esetek, a turisztikai szezonban. De most a tó területét gyakorlatilag éjjel-nappal figyelik.

Az 55 éves férfi azt is kifejtette, hogy szigorú eljárás van érvényben a hamis észlelések kizárására, ideértve a közeli hajók, madarak és hibák ellenőrzését a webkamera lencséjén. Hozzátette: "Loch Ness-szel kapcsolatban az igazság furcsább, mint a fikció. Néhány fénykép valóban megmagyarázhatatlan."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek