Skócia legmagasabban fekvő falujának közössége kitalálta, hogyan foghat több turistát

Skócia legmagasabban fekvő falujának, Wanlockheadnek a közössége összeült, hogy terveik szerint önerőből hatalmas területeket vásároljon meg egy helyi hercegtől, és ezeket a nagy területeket fenntartható turisztikai célponttá alakítsa, sípályákkal, kerékpáros-, túra- és tanösvényekkel, valamint zenei és művészeti témájú fesztiválokkal – írja a Lonely Planet.

Skócia legmagasabb faluja a tengerszint felett 467 méterre fekszikForrás: By No machine-readable author provided. AHEMSLTD~commonswiki assumed (based on copyright claims)/Wikipedia

A Wanlockheadben élő emberek megkapták az engedélyt a 3000 hektárosi föld megvásárlására. Richard Scottnak, Buccleuch tizedik hercegének a 83 000 hektáros Queensberry Estate nevű tulajdonában lévő földterületén található egy népszerű útvonal, amely természeti, történelmi és rekreációs jelentőségű helyszínekkel bír, és ezeket a falusiak szívesen fejlesztenék fenntartható turisztikai helyekké. Emellett a potenciális projektek magukban foglalnák a megfizethető lakhatás kialakítását családok számára, a környezet helyreállítását, és új üzleti lehetőségek megteremtését a helyiek számára.

Annyi lehetőség rejlik itt számunkra a Wanlockheadben. Nagyon izgalmas, ahova közösségként eljuthatunk ezzel a vásárlással" – mondta Torka Dominika, a WCT tagja.

Wanlockhead 467 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el a festői Lowther dombokon, amely síelési lehetőségeiről híres terület. Ez már most egy népszerű turisztikai célpont, és olyan furcsa látnivalóknak ad otthont, mint Skócia legmagasabb kocsmája, a Wanlockhead Inn és az Ólombányászati Múzeum.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek