Thaiföld új adót vezet be a nemzetközi turisták számára, hogy szükség esetén orvosi ellátást kapjanak

Ezekben a napokban Thaiföld úgy döntött, hogy új adót vezet be az országba belépni kívánó nemzetközi turisták számára. Ez a hozzájárulás 10 dollárnak, nagyjából 3 ezer forintnak felel meg, és feltehetően minden utazónak meg kell majd fizetnie az összeget, miután megérkezett vagy lefoglalta a thaiföldi utazását.

A thaiföldi Phiphi-szigetek a turisták egyik kedvenc helyeForrás: Juan Luis/Pixabay

A helyi hatóságok hosszú évek óta azon gondolkodnak, hogy egy összegyűjtött pénzmennyiséget a turisták javára fordítanának. Ezt az adót az utazók biztosítására, valamint a turisztikai célpontok és az infrastruktúra fejlesztésére használnák fel.

A döntés okait a thaiföldi turisztikai miniszter tisztázta, aki az összes helyi médiának eljuttatott sajtóközleményében meghatározta, hogy "az adó garantálja az összes utazó számára az orvosi kezeléshez való hozzáférést, betegség vagy baleset esetén". Ezt azért tartották szükségesnek, mert a mai napig egyes turisták, akiknek thaiföldi tartózkodásuk alatt orvosi és kórházi szolgáltatásokra volt szüksége, nem mindig fizették ki az orvosi költségeiket, ami jelentős pénzügyi következményekkel járt a magánklinikák és kórházak számára. 2021-ben jelentős mennyiségű, kb. 10 millió turistára számítanak, ezért a kormány úgy döntött, hogy megvédi önmagát, különösen most, amikor a világ a koronavírus- járvánnyal küzd, és újra megnyílik a turisták előtt.

Ennek az adónak a megfizetésével tehát garantálni lehet az összes szükséges orvosi ellátást azoknak, akiknek szüksége van rá, de valami miatt nem tudják megfizetni a kórházi költségeket.

Nem ez az egyetlen ország, amely úgy döntött, hogy bevezeti ezt a megoldást a nemzetközi turisták tekintetében: valójában sok más kormány is ezt tette, például Hollandia. Fontos tudni azt is, hogy ez az adó nem helyettesíti az utasbiztosítást – írja a siviggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek