Oltóközponttá alakítják át a világ legboldogabb helyét

A hét elején számoltunk be arról a hírről, hogy az Egyesült Királyság nagyvárosaiban a tömeges oltásokat sportcsarnokokban és lóversenypályán végzik, így akár egyszerre több tízezer oltásra jelentkezőt is fogadhatnak. Az amerikai hatóságok hétfőn jelentették be, hogy a kaliforniai Disneyland Resort lesz a koronavírus elleni oltások beadásának első nagy központja Orange megyében.

Senki sem gondolhatta, hogy egyszer a gyerekek egyik kedvenc helyén tömeges oltásokat végeznek majdForrás: James Hills/Pixabay

A vidámparkban, "a világ legboldogabb helyén" kialakított parkban a tervek szerint a hét második felében kezdődhet az oltás. A közeljövőben a disneylandi mellett további négy nagy oltóközpontot terveznek megnyitni a megyében.

A megye vezetője, Andrew Do közölte, hogy a régió "legnagyobb munkaadója, a Disneyland Resort jelentkezett, hogy otthont adjon a megye első oltási szuperhelyszínének, vállalva a vakcináció monumentális feladatát." Hozzátette, hogy a legfontosabb szempont, hogy a lehető legtöbb jelentkezőt be tudják oltani az elkövetkező hetekben, ehhez pedig elegendő helyre van szükségük.

Kaliforniában a fertőzöttek száma magasra szökött az utóbbi időben, összesen több mint kétmillióan kapták már el a vírust a koronavírus megjelenése óta.

A Disneyland a világjárvány miatt március óta zárva tart, míg a Downtown Disney elnevezésű sétáló- és bevásárlóutca – az állami előírások figyelembe vételével – már látogatható, de éttermeibe nem lehet beülni, és üzletei sem nyitottak ki mind, írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek