A kaliforniai sivatagba tervezik a világ legnagyobb mesterséges hullámait

Kelly Slater, akit a világ legnagyobb profi szörfösei között tartanak számon, azt tervezi, hogy gigantikus szörfmedencét épít a kaliforniai sivatagban található Coachella-völgy egyik kis településén, La Quintában - adja hírül a Travel and Leisure.

La QuintaForrás: welcomia/shutterstock.com

A Coral Mountain névre keresztelt szabadidőközpont egy szállodát, apartmanokat, privát klubokat, éttermeket, sportlétesítményeket és egy 20 hektáros (200 000 négyzetméteres) hullámmedencét foglal majd magában.

A 68 ezer köbméteres medence a Kelly Slater Wave Company technológiáján alapul, mellyel a világ legnagyobb szörfölhető, nyitott, mesterséges hullámait hozzák létre. A cég szerint a hullámrendszer az óceáni hullámok erejét, sebességét és élményét utánozza. Ezt a technológiát használták már egy másik kaliforniai létesítményben is.

A medence, melyen egyszerre huszonöten szörfölhetnek, nyitva áll majd a lakástulajdonosok, a szálloda vendégei és a klubtagok előtt. A központban gördeszka-, és kerékpárpályák, teniszpályák és a jógatermek is lesznek. Az építkezés várhatóan jövő év elején kezdődik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek