A párizsi Disneyland törölte a karácsonyi terveit

A párizsi Disneyland továbbra is zárva marad az ünnepi szezonban annak ellenére, hogy azt tervezték, a karácsonyi ünnepekre megnyitják kapuit a látogatók előtt. "Bár azt reméltük, hogy újra megnyithatunk a karácsonyi ünnepi szezonban, a legújabb kormányzati intézkedések ezt nem teszik lehetővé, így 2021 február 12-ig zárva leszünk", olvasható a park weboldalán és Instagram oldalán.

Még október 31-én kordonokkal zárták le a párizsi DisneylandetForrás: Hans Lucas via AFP/Sandrine Marty / Hans Lucas/Sandrine Marty

A júliusi újranyitást követően a park októberben ismét bezárt azzal az ígérettel, hogy december 19-től 2021. január 3-ig fogadja majd a látogatókat, majd január 4-től február 12-ig újból bezár. Azok, akiknek a most lemondott időszakra van foglalásuk, áttehetik azt egy későbbi időpontra. Ha az új foglalási idősáv ára olcsóbb lenne, mint amit korábban fizettek érte, a Disney visszatéríti a különbözetet. A jegyek árát automatikusan vissza is térítik.

A mostani hír éppen akkor érkezett, amikor bejelentették, hogy a kaliforniai Disneyland várhatóan az év végéig zárva marad. A floridai Disney World Resort Orlandóban azonban jelenleg is nyitva van.

Franciaország jelenleg a második zárlat alatt áll, a koronavírusos esetszámok növekedése miatt. Emmanuel Macron elnök keddi televíziós beszédében bejelentette, hogy szombattól enyhülnek a korlátozások, a boltok így megnyithatnak az ünnepi szezonra, a sportolni vágyók pedig akár 20 kilométerre is eltávolodhatnak az otthonuktól szabadtéri sportolás céljából.

A mozik és múzeumok december 15-től nyithatnak újra, majd a vírushelyzettől függően január 20-tól az éttermek is újra fogadhatnak vendégeket. A BBC szerint Franciaországban szeptember 28. óta e hétfőn jelentették a legkevesebb napi fertőzéses esetet, 4,452 főt. Franciaország a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint 2,2 millió koronavírus-esetet és összesen több mint 50 000 halálesetet jelentett – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek