Bérelhető, átlátszó kupolaszobát állítanak fel a Times Square toronyházára szilveszter éjjelén

Idén szilveszterkor a Times Square is egészen másképp fest majd az elmúlt évekhez képest. Nem hömpölyög majd hatalmas tömeg a környéken, és nem lesznek utcabálok sem, amelyek elbúcsúztatnák az elmúlt évet. Ugyanakkor az Airbnb kitalálta, hogyan lehet emlékezetes az év utolsó napja néhány szerencsés embernek – írja a Matadornetwork.

Forrás: Airbnb

„A New York-iak megtalálták magukban az erőt az idei év viszontagságainak elviseléséhez, ők az én igazi hőseim. Ennek a kitartásnak a tiszteletére szeretnék meghívni két New York-it, ugyanabból a háztartásból, hogy egy éjszakát töltsenek velem a Times Square-n, a NASDAQ épület teraszának tetején lévő hangulatos kupolában "– írja Mariah Carey az Airbnb weboldalán, utalva arra, hogy virtuális házigazdaként azért ő is beköszön majd ezen az éjszakán.

Forrás: Airbnb

A NASDAQ részvénytőzsde 48 emeletes, 1999-ben épült toronyháza az egyik leglátványosabb, neonfényekben úszó épület a Times Squaren, amelynek tetejére erre az egy napra felállított kupolában egy exkluzívnak ígért, óévet búcsúztató vacsorát szolgálnak fel két személyre. Emellett a két szerencsésnek jár az 5000 dollár értékű vásárlási utalvány, amit a kupolába költözés előtt a híres Fifth Avenue mentén és a Times Square üzleteiben válthat be, de persze Zoom-on keresztül bekapcsolódik Mariah Carey is az ünnepi falatozásba, akinek aztán élőben közvetített, online koncertjét is végignézhetik.

Szuvenírként pedig megkapják az idei szilveszteri kristálygömb kicsinyített változatát, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Fiskars Group tulajdonában lévő Waterford kristályokat használták fel. A szilveszteri látványosság nemcsak megjelenése miatt különleges, hanem már csak azért is, mert minden évben újratervezik a háromszög alakú építőelemeket, amelyek végül kiadják a gömbformát. 2019-ben például több mint 2688 Waterford-kristály került a háromszög alakú burkolati elemekbe, a golyó átmérője meghaladta a 3,6 métert, több mint 32 000 ezer LED-del szerelték fel és a súlya közel hat tonnás volt.

Forrás: Airbnb

Persze az idei szilveszterkor is ugyanúgy leeresztik majd a magasból ezt az ikonikus kristálylabdát, amelyet két szerencsés a toronyépület tetőteraszáról, akár a luxuskupolában található ágyból nézhet meg közvetlen közelről. A kupolát egyetlen éjszakára lehet bérelni, az elkövetkező évszámot jelképező 21 dolláros árért cserében, amelyre december 21-én este 21 órakor nyitják meg az Airbnb weboldalán a foglalási lehetőséget, és a leghamarabb jelentkező lehet részese az élménynek. 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek