Máig meghatja a New York-iakat a 100 éve eltávozott kutya emléke

  Akinek háziállata van, tudja, mennyire különleges lehet az ember és állat közötti kapcsolat. Az állatartók többsége teljes jogú családtagkét tekintent a kedvenceire, és amikor a gazdik kénytelenek fájdalmas búcsút venni a hűséges társuktól, azok elképesztő űrt hagynak maguk után. Az biztos, hogy az a gazdi, aki 100 évvel ezelőtt a Rex nevet adta ennek a gyönyörű emlékműnek, jól ismerte ezt az érzést. Ez az egyedülálló, kutyaszobrral díszített sírkő New Yorkban, a Green-Wood temetőben áll.

  Rex szobra vonzza a gazdikatForrás: David Berkowitz/Wikimedia Commons

  A Green-Wood temetőben található számos híres művész és zenész sírhelye, itt nyugszik többek között Leonard Bernstein, Charles Ebbets és Jean-Michel Basquiat is. Ugyanakkor itt rálelhetnek egy igazán különleges sírra, melyet egy Rex nevű kutyának készítettek, 100 évvel ezelőtt. A látogatók évek óta botokat hagynak itt, így fejezve ki gyászukat és együttérzésüket. A járvány elmúlt hónapjaiban ez botgyűjtemény meglehetősen megnőtt, miután egyre több ember fedezte fel ezt a temetőt.

  Az utóbbi időben Rex szobra nagy figyelmet kapott online is: emberek százai tették közzé a szobrot megörökítő fotókat, valamint a botgyűjtést, rengeteg kedves és megható megjegyzéssel együtt – írja a Bored Panda.

  "Az emberek azt feltételezik, hogy ott egy kutyát hantoltak el. Ez nagyon is lehetséges, de nem tudjuk biztosra" – mesélte Stacy Locke, a Green-Wood temető kommunikációs menedzsere. „Közvetlenül egy fa alatt található a síremlék, és sok bot van körülötte. Valaki egyszer otthagyott egy fotót is egy kiskutyusról, hogy Rex vigyázzon rá" – tette hozzá. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!