Ezek a gyönyörű mézeskalácsvárosok vitték a prímet az idei amerikai online versenyen

A koronavírus-járvány miatt sok ünnepi programot le kellett mondani az Amerikai Egyesült Államokban is, de a Nemzeti Mézeskalácsház Versenyt sikerült átmenteni a virtuális térbe, és online megrendezni a döntőt az eredményhirdetéssel együtt. A megváltozott versenykiírás miatt idén kevesebb pályamű érkezett a megmérettetésre, de így is közel 100 mézeskalács-alkotásból kellett a zsűrinek kiválasztani a korosztályok legjobbjait. Volt gyermek (5- 8 éves korig), fiatal (9–12 évesek), tizenéves (13–17 évesek) és felnőtt verseny is.

A szervezők végül azt vették észre, hogy bizonyos szempontból a virtuális esemény még jót is tett a rendezvénynek, mivel korábban az összes nyertest egy helyen, egy észak-karolinai rendezvényközpontban állították ki. Most azonban nyilvánosan, mindenki számára elérhetően mutatták be a 12 döntős művet, egy-egy olyan Instagram-videóban, aminek köszönhetően minden oldalról, minden apró részlet megcsodálható a kész mézeskalács-alkotásokon.

Az idei fődíjat a Phoenix városában található Merry Mischief Bakers csapata vihette haza. Alkotásuk, a „Szent Nick karácsonyi boltocskája" hihetetlenül részletesen mutatja be a Télapó otthonának kandallós szobáját, és még így is teljesíti azt a kikötést, hogy a pályaműnek legalább 75 százalékban mézeskalácsból kell készülnie. És bár a verseny virtuális volt, a bírálatok nagy része személyesen zajlott – olvasható a Foodandwine cikkében.

A többi felnőtt döntős alkotása is kiemelkedő volt, de ők már nem kapcsolták a témát a karácsonyhoz. A második helyezettnek kikiáltott művet a verseny 2017-es bajnoka készítette. A mézeskalácsból elkészített kisvárosi részlet címe „This Place Called Home", slendrián fordításban azt a helyet jelenti, amelyet otthonnak hívnak. A harmadik helyezett pedig szó szerint melegebb éghajlatokra evezett az alkotásával. A „Sea Questered" címet viselő mű egy sellőt formáz, mézeskalácskorallok és kagylók gyűrűjében.

Tizenéves kategóriában a „Béke, szeretet, öröm" alkotás vihette el az első díjat. Itt három különböző méretű mini üvegvitrint láthatunk, melyekbe egy-egy karácsonyi házacska került, és a készítők még üveget is "sütöttek" a tökéletes hatás kedvéért. Az ifjúsági csoport kategóriában a „Santa Stop" nyerte el a legjobb díjat. Ezen az alkotáson a Télapó Afrikában állt meg éppen, és a szánt zebrák húzták. „A sellők karácsonya" lett a gyermek kategória legjobbja. A verseny szervezői összesen 25 000 dollár értékű készpénzt és egyéb díjakat osztottak ki.

Címlapkép forrása: Nathan Anderson / Unsplash

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek