Lázba hozta az internetezőket a világ legmagányosabb háza

Az elmúlt napokban egy apró, tengerrel körülvett sziget tetején ülő fehér ház fotói jelentek meg az interneten, a békét és nyugalmat keresők legnagyobb örömére. Az introvertáltabbakat elbűvölte a világ legmagányosabb házának titulált fehér vityilló, és sokan viccelődtek azon is, hogy a szomszédok hiánya miatt ez a tökéletes hely a pandémia végének kivárására. Az egyik felhasználó megjegyezte, hogy ez álmai házának helye, mások azt mondták, hogy inkább jó helyszíne lenne egy zombis vagy más katasztrófafilmnek. A legtöbben mégis egyetértettek abban, hogy ott rettentően magányosak lennének.

A magány szimbóluma a kis fehér ház, ahova mégis sokan beköltöznénekForrás: Photononstop via AFP/Philippe Turpin / Photononstop/Philippe Turpin

Az izlandi Elliðaey a Vestmannaeyjar szigetcsoport harmadik legnagyobb tagja, Izlandtól délre. A sziget egyáltalán nem nyújt védelmet az elemekkel szemben, így bárkinek, aki ott élt, meg kellett küzdenie az erős széllel és a hideggel. Néhány család a 18. és 19. század folyamán lakta a szigetet, de az utolsó lakók az 1930-as években elköltöztek a szárazföldre, így azóta üresen áll a ház.

Vízen és levegőben is bajos megközelíteni a szigetetForrás: Photononstop via AFP/Philippe Turpin / Photononstop/Philippe Turpin

A lélegzetelállító képeken láthatóan nincs helikopter leszállópálya, reptér vagy móló. Valójában a szigeten található ház az Elliðaey Vadászszövetség tulajdonába tartozik, így akik arra vágytak volna, hogy odaköltöznek, sajnos nem tudnak ott elmenekülni a modern élet forgatagától. Senki sem köthet ki ugyanis ezen a szigeten, kivéve, ha a vadásztársasághoz tartozik.

Nincs áram és vezetékes víz sem a szigeten, de esővízgyűjtő rendszerrel ellátott szaunával rendelkezik, és a kilátás biztosan pótolja ezeket a hiányosságokat.

A szigeten nagyszámú lunda és egyéb tengeri madár él, ami az izlandiakat, sőt a sziget egykori lakóit is visszacsalogatta vadászni. Mára természetvédelmi területnek nyílvánították, mivel a tengeri madarak fészkelőhelye. A házat az egyesület az 1950-es években felújította az akkoriban vadászni érkezőknek – írja a Daily Star.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek