Egy izlandi iskola az elfekről tanítja a világot

Magnus Skarphedinsson manószakértő immár 34 éve tanulmányozza az elfeket és hatásukat az izlandi kultúrára. Történeteket gyűjt paranormális észlelésekről és szellemekkel való találkozásokról. Noha neki személyesen még nem volt része ilyesmiben, meggyőződése, hogy a rejtőző kisemberek, vagyis huldufólkok léteznek - adja hírül a travelandleisure.com.

Forrás: Capri23auto/pixabay.com

A manók különböző magasságban és típusban léteznek, eddig több mint 15 különböző változatot dokumentált az Elf iskola mintegy 900 izlandi és 500 külföldi érdeklődő beszámolója alapján. Az elfek fontos és pozitív szerepet töltenek be az izlandi folklórban, például úgy tartják, hogyha valaki eltéved a vadonban, akkor az apró lények adnak neki menedéket. Ételt adnak az éhezőknek, és meggyógyítják a betegeket.

Bár az elfek nemcsak a karácsonyhoz kapcsolódnak, ilyenkor különleges figyelem irányul rájuk, szenteste például a gyerekek elöl hagynak nekik néhány falatnyi ételt. Az elfek állítólag minden évben szilveszterkor költöznek, emellett saját ünnepük is van, melyet a vízkereszthez kapcsolódó Þrettándinn fesztiválon ülnek.

Az Elf-iskola óráit péntekenként tartják, és a világ minden tájáról érkeznek a hallgatók, hogy többet tudjanak meg az elfek világáról és a róluk szóló történetekről.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek