A hírekkel ellentétben, mégsem nyitják meg a párizsi Öreg Hölgy emeleteit

Bár december 3-án még arról számoltunk be, hogy az Eiffel-torony Twitter oldalán megjelent egy örömteli hír, miszerint december 16-tól ismét látogatható lesz a párizsi Öreg Hölgy, ezt a lehetőséget a december 11-én kihirdetett döntések keresztül húzták.

Forrás: Shutterstock.com / Irina Bg

Az Eiffel-torony újranyitását határozatlan időre elhalasztották, mivel a napi esetszám egy hete stagnál, és így a korlátozások fokozatos feloldása a tervezettnél sokkal lassabban megy - olvasható a Tour Eiffel Facebook oldalán.

Az általános karantén kedden, december 15-én ér majd véget, de az indok nélküli lakhelyelhagyási tilalmat csak egy éjszakai kijárási tilalom váltja fel. Szintén tervben volt, hogy kedden újra kinyithatnak a kulturális intézmények (színházak, mozik, múzeumok, turistalátványosságok, állatparkok, szórakoztatóközpontok), a de a kormány csütörtöki döntése értelmében ezek is zárva maradnak és leghamarabb három hét múlva nyithatnak ki.

A torony Twitter oldalán már jelezték, hogy "Azoknak a látogatóinknak, akik már megváltották jegyüket december 16. és január 6. közötti látogatásokra, a belépők árát a jövő hét elején visszatérítjük."

A 131 éves Eiffel-tornyot naponta átlagosan 25 ezer turista keresi fel. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt a látogatottság az előző évhez képest 80 százalékkal, a forgalom pedig 70 százalékkal esett vissza - jelezte még október végén a látványosságot üzemeltető vállalat. A járvány tavaszi hullámakor az Eiffel-torony csaknem három hónapig volt zárva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek