December 16-tól ismét várja látogatóit a párizsi Öreg Hölgy

"Szeretettel várom önöket ismét december 16-tól 10.30 és 18.30 között (belépés 17.15-ig)" – így osztották meg az újranyitásról szóló hírt a párizsi Öreg Hölgy Twitter-oldalán. Az Eiffel-torony a koronavírus-járvány miatt Franciaországban kihirdetett általános karantén október 30-i kezdete óta tart zárva. Az üzemeltetők azt ajánlják, hogy aki teheti, már előre vásárolja meg online a jegyeit a karácsonyi ünnepekre, így elkerülheti a pénztáraknál várakozást. Igaz, az utazási korlátozások miatt hosszú sorokra valószínűleg idén nem kell számítani.

Emmanuel Macron francia államfő november 24-én jelentette be az általános karantén fokozatos feloldásának menetrendjét. Az elmúlt hétvégén már újranyithattak a bezárásra kényszerült kis- és nagykereskedelmi üzletek, amelyek december 4-én tervezik pótolni az elmaradt Black Friday-akcióikat is. A következő lazítás pedig december 15-én várható, amikor a színházak, a mozik és a múzeumok is kinyithatnak, és attól a naptól kezdve már csak este 9 és reggel 7 óra között lesz érvényben a lakhelyelhagyási tilalom.

Az idén 131 éves Öreg Hölgy a tavaszi pandémiás leállások első hulláma alatt több hónapon át nem fogadhatott vendégeketForrás: Pexels/Pixabay

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek