Négyezer éves város maradványait tárták fel Kínában

Több mint 4000 éves nagyváros maradványait tárták fel a régészek Kína keleti részén, a Huaj-folyó középső szakaszánál, olvasható az MTI hírei között. Az Anhuj tartománybeli romváros a Lungsan-kultúra korai és középső időszakából való. A Kínai Társadalomtudományi Akadémia régészeti intézetének munkatársa, az ásatást vezető Csang Tung szerint a megmaradt városfalak hossza alapján úgy becsülik, hogy a 4100-4400 éves település legkevesebb 180 ezer négyzetméteren terült el.

Az Anhuj tartomány az ország keleti részén, a Jangce és a Huajho folyó medencéjében fekszikForrás: Imaginechina via AFP/Shui Congze/Shui Congze

"A városfalak maradványait 2017-ben fedezték fel, ám a nyugati és a déli falat elmosta a Huaj-folyó" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy megmaradt falszakaszok 300 és 600 méter hosszúak. Csang szerint a jövőbeli munkálatok a városfalakra és a kapukra fognak koncentrálódni. 

A szakemberek számos emberi tevékenységre utaló nyomot is azonosítottak a területen. A romváros körüli mintegy kétmillió négyzetméteren talált maradványok a korabeli népesség növekedéséről és eloszlásáról szolgálnak információkkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek