Látványos lombkorona-sétány épült egy kínai város felett

  A szingapúri székhelyű LOOK építészei tervezték azt az emelt sétányt, amely a délkelet-kínai Fucsou városszéli erdein halad át. A banyánfáiról ismert település Fucsien tartomány székhelye, és az ország egyik legzöldebb városa. A fudaonak is nevezett út szerkezete acélból készült, körülbelül 19 kilométer hosszú, és tíz bejárata van. A sétány a területet övező, nagyobb átépítések részét képezi, amelynek keretében például látogatóközponttá alakították át egy autóbusz kocsiszínt, a meifeng-hegyi park egy halastavát pedig víztározóvá alakították - adja hírül a designboom.com.

  Forrás: Lennartbj/commons.wikimedia.org

  A sétányt olyan moduláris rendszerként tervezték, amely követi a topográfia változásait, és óvja a helyi ökológiát. A tartóoszlopokat igyekeztek minél ritkábban elhelyezni, ezzel is csökkentve a természetbe történő beavatkozás mértékét, a porózus acélrács pedig átengedi a fényt az alatta lévő növényekhez.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  @henriklin által megosztott bejegyzés,

  Az út akadálymentes, emellett pihenőhelyek, kilátóteraszok- és tornyok, valamint a mosdóval ellátott teaházak szolgálják a látogatók kényelmét. További képek a sétányról a Designboom oldalán láthatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!