Kanyargó folyóra emlékeztet Kína épülő természettudományi múzeuma

  Dél-Kína épülő természettudományi múzeuma kanyargó folyóként emelkedik ki a tájból. Ahogy a víz csordogál a mederben, úgy vezeti a látogatót a tetőn kialakított kanyargós park, amelyről változatos kilátás nyílik a környező tájra.

  Sencsen folyóLEE3Lithium/wikipedia

  A Kuangtung tartomány Sencsen városába tervezett természettudományi múzeum pályázatát három építésziroda, a 3XN, B+H és a Zhubo Design közös terve nyerte el összesen 70 pályázat közül – tudtuk meg a Designboomtól.

  A parkos területen egy festői folyó, tó és egy hegy szomszédságában épülő, organikus formájú épület tulajdonképpen a környező park kiterjesztése. Az építészek szándéka az volt, hogy közvetlen kapcsolatba hozzák a látogatókat a természettel. A kanyargós épület szinte észrevétlenül vezeti fel a látogatót a magasba, ahol a kanyarulatok újabb és újabb aspektusát mutatják meg a környező tájnak. A természettel való kapcsolódást különféle programokkal is ösztönzik majd: terveznek közös, reggeli kocogásokat és későesti sétákat is.

  A hullámzó forma egy barlang által ihletett útra vezeti a vendégeket, amely aztán a múzeum előcsarnokához kapcsolódik.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!