Ön meg tudja különböztetni a kínai Párizst az igazitól?

Talán senkit nem ér megleptésként az a kijelentés, hogy a kínaiak előszeretettel készítenek másolatokat, beleértve a városokat is. Míg Sanghajban Londonba, Lojangban az osztrák Hallstattba futhat bele az ember, Hangcsouban Párizs várja - derül ki a timeout.com cikkéből.

Tianducseng, azaz Kelet PárizsaForrás: MNXANL/commons.wikimedia.org

A Tianducseng, vagy meglehetősen találóan a „Kelet Párizsának" nevezett, 31 négyzetkilométeres kerület a megszólalásig hasonlít a francia fővárosra, és megtalálhatók itt annak legfontosabb műemlékei is a Versailles-i kertektől az Eiffel-torony 108 méter magas másáig.

A hely azonban nem pusztán turistalátványosság, hanem 10 000 lakosnak otthont adni tudó, funkcionális városnegyed is, igaz, arról megoszlanak a vélemények, hogy pontosan mennyi embert vonzott eddig ez a falatnyi Európa. Míg egyes hírek szerint továbbra is mindössze 2000-en érezték úgy, hogy az Eiffel-torony árnyékában szeretnének lakni, más hírek szerint a kerület már többször is kinőtte önmagát, és bővítésre szorult.

A panorámával együtt már jól látszik a különbségForrás: MNXANL/wikipedia.org

Nemrégiben François Prost fotóművész adott ki könyvet „Párizs, Kína" címmel, melyben egymás mellett láthatjuk a valódi és a mű-Párizsról készült fotókat. A könyvből még több fotó látható a timeout.com oldalán.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek