Egy kínai megye nem igazán tud mit kezdeni a kutyasétáltatás intézményével

A kínai Jünnan tartomány egyik megyéje november 20-tól megtiltotta volna a lakosoknak, hogy nyilvános helyen sétáltassák a kutyájukat. A közlemény szerint annak, akit háromszor elkapnak illegális sétáltatás miatt, elkobozzák és megölik a háziállatát - derül ki a bbc.com cikkéből.

Forrás: Santa3/pixabay.com

A november 13-án kiadott közlemény arra kötelezi az állattartókat, hogy kutyáikat mindig bent tartsák, mint írják, a "civilizált" kutyatartási szokások előmozdításának céljából. Az új szabályzat értelmében azok, akik közterületen sétáltatják a kutyájukat, első körben figyelmeztetést kapnak, a második alkalommal 50 és 200 jüan (körülbelül 2500 és 9500 forint) közötti pénzbírságot kell fizetniük, a harmadik szabálysértés pedig azt eredményezi, hogy háziállataikat a helyi hatóságok elkobozzák és megölik.

A hatóságok szerint az intézkedések a lakók védelmében születtek volna, mivel voltak olyan esetek, amikor a szabadon engedett háziállatok megharapták az embereket. A tervezett szabályozást azonban érthető módon óriási felháborodás övezte a közösségi médiában, melynek hatására a tisztviselők azt ígérték, újragondolják az intézkedést.

"Ezek civilizálatlan intézkedések a civilizált kutyatartás nevében" - mondta az egyik kritikus.

Nem ez az első eset egyébként, hogy európai szemmel furcsa kutyás intézkedések születnek. 2018-ban Hangcsou városa tiltotta meg a nappali kutyasétáltatást és a (45 cm-nél) nagyobb fajták tartását, Sanghaj, Csingtao és Csengdu pedig szigorú „egykutyás" politikát folytat, vagyis egy háztartásban maximum egy kutya tartható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek