Az olaszországi Bergamo megmutatta hatalmas szívét

Az egész világot érintő bizonytalanság időszakában egy kis szolidaritás, egy bátorító üzenet képes megmelegíteni a szívünket. Most a remény üzenete egy megsebzett olasz városból érkezett. Méghozzá abból a Bergamóból, amit a járvány súlyosan érintett, és amely egyben a kitartás szimbólumává is vált Olaszországban. Egy szívhez szóló kezdeményezés révén a város élményparkjában, Leolandiában Bergamo és egész Lombardia tartományának turistabusz társaságai egy flashmobbal üzentek az embereknek.

Bergamo a koronavírus-járvány első epicentruma voltForrás: hozinja/Wikipedia

November 17-én reggel 7:30-kor az élménypark szélén lévő nagy parkolóba szép lassan gyülekezni kezdtek a környék turistabuszai, egészen pontosan 86 busz. Két óra leforgása alatt, amint az a legszebb flashmobokban történik, a sofőrök pontos koreográfiát követve álltak össze buszaikkal, amik egy rekordméretű, 60 méter széles és több mint 100 méter hosszú, hatalmas szívet formáltak meg.

 A projektet Leolandia és a busztársaságok tisztelgésnek szánták, hogy szolidaritást mutassanak a csendes háborúban harcoló és ellenálló családoknak, köszönetet mondjanak az önkénteseknek és az összes egészségügyi dolgozónak, akik támogatták és továbbra is támogatják ezt a csatát értünk, velünk. A szeretet és a remény üzenete tehát most abból a városból érkezett, amely a járvány első epicentruma volt, és tették ezt abban a reményben, hogy hamarosan visszanyerhetik a megérdemelt gondatlanságot – írja a siviaggia.it. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek