Ez az online kérdőív elárulja, milyen feltételekkel utazhat Olaszországba

Aki mostanában Olaszországba szeretne utazni, és bizonytalan abban, milyen feltételekkel teheti ezt meg, annak segít az az új, angol nyelvű kérdőív, melyet azért alkottak, hogy eligazítsa a látogatókat - derül ki a travelandleisure cikkéből.

A Fontana di Trevi RómábanForrás: NurPhoto via AFP/Davide Pischettola

Kiderül belőle, szükség van-e indokra a belépéshez, milyen korlátozásokra lehet számítani, illetve szükség van-e tesztre. Az utazóknak olyan kérdésekre kell válaszolniuk, mint például az, hogy melyik országból érkeznek, és hol voltak az utazásuk előtti 14 napban, uniós állampolgárok, és van-e letelepedési engedélyük.

A Magyarországokból érkező látogatók jelenleg korlátozás nélkül léphetnek be Olaszországba, de a jelenleg október 15-ig érvényben lévő rendelet szerint ki kell tölteniük és a check-in-nél vagy a határon be kell mutatniuk egy formanyomtatványt, melyben arról nyilatkoznak, hogy ismerik az Olaszországban hatályos intézkedéseket, jelenleg nem tudnak arról, hogy betegek lennének, és be kell jelölniük azt is, ha az induló országon kívül máshol is jártak az előző két hétben.

Aki olaszországi tartózkodása alatt bármilyen, COVID-19-gyanús tüneteket észlel, annak haladéktalanul be kell jelentenie ezt a helyi egészségügyi hatóságnak, a külön erre a célra fenntartott telefonszámok valamelyikén, és a további intézkedésekig karanténban kell maradnia.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek