Akár tízmillió forintot is kereshet azzal, ha Olaszországba költözik

Ha mostanában tervez új életet kezdeni, és vonzza az olasz kultúra, akkor ez a lehetőség önnek szól. Az Abruzzo régió hegyei között található Santo Stefano di Sessanio városában mindössze 115 ember él, akik közül csak 13-an fiatalabbak 20 évesnél, míg 41-en 65 évnél idősebbek - adja hírül az independent.co.uk.

Santo Stefano di SessanioForrás: Ra Boe/commons.wikimedia.org

Tekintettel arra, hogy ezek a feltételek nem biztosítják a „terület fenntartható és tartós fejlődését", az önkormányzat szeretne odacsalogatni néhány új lakót, méghozzá évente akár 8000 euróval (mintegy 3 millió forinttal), melyet három éven keresztül, havi részletekben folyósítanak. Az újonnan érkezők ingatlant is kapnak, ahol lakhatnak, és bérleti díjat ugyan kell fizetniük, de állítólag ez csak szimbolikus összeg lesz.

A pályázatra egyaránt várnak olasz és nem olasz állampolgárokat, akik 18 évesnél idősebbek, de 40 évesnél fiatalabbak. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy legalább öt évig a városban maradnak, és ott vállalkozást nyitnak. A vállalkozás megalapításához legfeljebb 20 000 eurónyi támogatásban részesülhetnek. A város elsősorban idegenvezetőket, takarítókat, gyógyszerészeket szeretne vonzani, és olyanokat, akik segítenek a helyi élelmiszerek népszerűsítésében.

A lehetőségre első körben tíz embert fognak kiválasztani, a jelentkezés október 15-én indult és november 15-én zárul, és nem árt odatennie magát annak, aki szeretne pályázni, mert állítólag már körülbelül 1500-an jelentkeztek. A részletek itt olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek