Egy kis sziget korallból épített felirattal üzen a járványban dolgozóknak

A Maldív-szigetcsoport egy kisebb tagján található üdülőhely egészen különleges formáját választotta annak, hogy a koronavírus-járványban megfeszített munkatempóra kényszerített egészségügyi dolgozók előtt kifejezze tiszteletét.

Az összesen 75, víz alatti és tengerparti szálláshelyet üzemeltető Baros szigeten található nyaralóparadicsom az elmúlt hónapokban ugyan zárva tartott, ám az ott dolgozó tengerbiológusok ezt az időszakot sem töltötték céltalanul, a közeli zátonyoktól elszakadt még élő korallok töredékeinek begyűjtésével voltak elfoglalva. Azt találták ki, hogy ezeknek a koralldaraboknak a felhasználásával ezúttal a „Köszönjük a hősöknek" feliratot alakítják ki az üdülőhely lagúnájában – írja cikkében a Travel and Lesiure. 

Baros nyaralószigetének alkalmazottai már több mint egy évtizede dolgoznak azon, hogy segítsenek életben tartani a környezetükben található korallokat. Kisebb korallzátonyok százait tisztították meg, hogy ezzel is új élőhelyeket teremtsenek a halak és egyéb, vízben élő gerinctelen élőlények számára. A szigeten megszálló nyaralók és a nyaralásukat ott tervező turisták 150 dolláros összegért cserében jelképesen akár örökbe is fogadhatnak egy-egy zátonyt, így az üdülőhely tengerbiológusaival együttműködve segíthetnek további koralldarabokat gyűjteni a folyamatosan megújuló telepekhez.

Köszönjük a hősöknek!Forrás: Baros Maldives / Facebook

Jelenleg az orvosoknak, nővéreknek és szociális munkásoknak kifejezett hála szavait már a magasból is látni lehet, de a nyaralóparadicsom szóvivője arra számít, hogy két év múlva a koralltelep köré már egy szépen formált keretet is kialakíthatnak majd a természet segítségével, amely látványos és maradandó emlékként mindig ott tiszteleg majd a világ összes, egészségügyben dolgozó hőse előtt.

Baros szigete egyébként október elsején nyitotta meg apartmanjait a turisták előtt, és ahogy weboldalukon írják, 2021 decemberéig a náluk szállást foglaló egészségügyi dolgozókat különféle ajándékokkal várják, többek között egy ingyenes páros masszázzsal, egy hajókirándulással, és egy két főre szóló tengerparton megterített, gyertyafényes vacsorával.

"Forrás: stockpix4u / Shutterstock"
Szív alakú korallokat telepíthetnek a szerelmesek a tengerekbe
Van már a szerelemlakatoknak egy olyan változata is, amely egyszerre környezetbarát és fényűző. Ha pénz, idő és kilométer nem számít, egy Seychelle-szigeteki luxusresort és egy óceánvédő szervezet együttműködésének köszönhetően már egészen egyedi és természetvédő formában is nyomot hagyhatnak maguk után egy nyaraláson. Olvasson tovább erre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek