Ön is segíthet a NASA szuperszámítógépének kiképzésében, hogy korallokat menthessenek

A NASA felhívást tett a játékos kedvűeknek, hogy segítsenek feltérképezni és felfedezni a világ korallzátonyait. A NASA NeMO-Net játékban a játékosok segíthetnek a NASA szuperszámítógépének kiképzésében, hogy többet megtudjanak az óceán fenekéről. A játékban a korallok azonosítására és osztályozására valódi NASA adatok segítségével kerülhet sor. Gondoljanak csak bele: így akár unaloműzésből is segíthetnek megmenteni az óceán korallzátonyait.

A NASA által kifejlesztett játék nem csak szórakoztató de hasznos isForrás: joakant/Pixabay

A játékosok az óceánban a saját kutatóhajójukban, a Nautilusban tudnak mozogni, és felvehetik, illetve válogathatják a mozgó korallokat. Miközben minden „otthoni kutató" információt gyűjt, a NASA Pleiades szuper számítógépe megtanulja tevékenységét. Minél több korall-osztályozást végeznek a játékosok, a gép annál inkább megtanulja önmaga azonosítani és osztályozni a korallokat.

"A NeMO-Net felhasználja a bolygó legerősebb erőit: nem egy képzeletbeli kamerát vagy egy szuperszámítógépet, hanem az embereket" – mondta Ved Chirayath, a NASA Ames kutatóközpontjának vezető kutatója a hónap elején tett nyilatkozatában.

Bárki, még az első osztályosok is játszhatják ezt a játékot, és rendezhetik ezeket az adatokat, hogy segítsenek feltérképezni az élet egyik legszebb formáját, ami csak létezik."

A NASA a korallzátonyoktól gyűjtött információkat felhasználja a változó víz alatti ökoszisztéma kutatására, beleértve az óceán hőmérsékletének emelkedését, a szennyeződést és a savasodást. A zátonyokon található organizmusok gyógyászati tulajdonságaikról ismertek, néhányuk, például a szivacsok és a puhatestűek gyógyszerekben kerültek felhasználásra vírusos, illetve olyan betegségek kezelésére, mint például a HIV és a rák. Amellett, hogy segítséget nyújthatnak a NASA-nak, és megismerhetik a víz alatti élet fantasztikus tulajdonságait, a játékosok emblémákat is kereshetnek, követhetik előrehaladást, és videókat nézhetnek, hogy megtanulják, mi történik valójában a sekély óceánfenék alján. A NASA NeMO-Net elérhető az Apple App Store-ban, iOS és Mac operációs rendszerekre egyaránt, illetve a NASA hamarosan kiad egy verziót az Android készülékek számára – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek