Luxushotelben vészelik át a betegek a vírust a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigetek kormánya a koronavírus megfékezése érdekében karantént építtetett, nem is akármilyet. A South China Morning Post szerint a luxushotelt mindössze 10 nap alatt körülbelül 50 munkás húzta fel a Kaafu-atoll térségében található Villivaru szigetén. A hotelben 30 légkondicionált szoba áll rendelkezésre azon turisták számára, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztje – írja az Evening Standard.

A Villivaru sziget látképe a Biyadhoo szigetrőlForrás: Nicolai Edgar Andersen/Wikipedia

A karantén és az orvosi ellátás a betegek számára ingyenes, emellett szobaszolgálatot, síkképernyős televíziót, illetve egy teljesen felszerelt minibárt tartalmaz. Megerősített hírek szerint jelenleg nyolc fő a betegek száma az Indiai-óceáni sziget térségében.

Az újonnal felépített hotel már meg is nézhető ebben a kisfilmben.

Az első fertőzött a Kuredu Island Resort & Spa két alkalmazottja volt, akik szerint egy olasz turistától kaphatták meg a vírust. Azt a szállodát bezárták és az ideiglenes korlátozó intézkedések addig tartanak, amíg a hatóságok fel nem oldják a szigetet a karanténidőszak alól" – olvasható a Kuredu Island Resort & Spa weboldalán szereplő nyilatkozatban. Ebben az időszakban nem indulnak és érkeznek repülők a szigetre, ami jól felszerelt, alapvető létfontosságú dolgokkal redelkezik, és ígérik, hogy mindenkiről gondoskodni fognak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek