Csak ketten laknak ebben a faluban, mégis hordják a maszkot

Csak két férfi, a 82 éves Giovanni Carilli és Giampiero Nobili lakik az olaszországi Umbria régiójának Nortosce nevű falucskájában. Annyira szeretnek ott élni, hogy nem is akarják elhagyni lakhelyüket.
A hegyekben rejtőző, kőházakkal tarkított falu egyébként népszerű úti cél lehet azoknak a turistáknak, akik nyugalomra vágynak, és szívesen elmenekülnének a város zajától.

Nortosce az a hely, ahol rendszerint a madár sem jár, de két lakója semmi pénzért nem hagyná elForrás: Di Efghilmno - Opera propria/Wikipedia

A települést teljesen körülöleli a természet, és nincsenek benne bárok, szállodák, éttermek, de üzletek sem. Az évek során több ütemben is megtépázták a falut a földrengések, ami nem segített abban, hogy megőrződjön a város eredeti formája, ezzel együtt is vannak ott érdekes látnivalók, például az 1500-ban felújított San Pietro plébániatemplom, vagy a Peneje-forrás, amelynek tiszta vize közvetlenül a hegyről származik.

A falu két lakosa rendkívüli módon tiszteletben tartja a Covid-19 ellenes szabályokat, és "nyilvánosan" soha nem hagyják el a maszkot, emellett minden alkalommal, amikor átkelnek az utcán, tartják a távolságot.

Néha, amikor leülnek egy kávét meginni egyikük vagy másikuk otthonában, egy kétméter hosszú asztal végén ücsörögnek. Ez a szabályok tiszteletben tartásának igazi példája, amely a zöld, umbriai hegyekben elveszett kis faluban sincs másképpen – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek