Több száz éves olajfák és bájos hegyi falvak között halad Olaszország legújabb túraútja

Több száz éves olajfák, szőlőültetvények, búzamezők és fügekaktuszok, ősi gesztenyések és bükkösök között halad Olaszország új túraútja, a Kalábria parttól partig - Kalabria Coast to Coast - adja hírül a siviaggia.it.

Monterosso CalabroForrás: Paul August/commons.wikimedia.org

Az 55 kilométeres út a Jón-tenger partján található Soveratóból indul és a Tirrén-tenger partján található Pizzo városkába érkezik, közben 10 települést és 2 tartományt érint. Áthalad a Serre Calabresi hegyvonulatain, Petrizzi, San Vito sullo Ionio és Monterosso Calabro falvakat érintve.

Az útvonal három szakaszra oszlik: az első szakasz Soveratotól és Petrizziig tart, Catanzaro megyében, körülbelül 13 kilométer hosszú, és felfelé 716 méteres, lefelé 327 méteres szintkülönbséget foglal magában. A következp szakasz Petrizziből Monterosso Calabróig tart, Vibo Valentia megyében. Ennek hossza 23 kilométer, felfelé 979 méteres, lefelé 1085 méteres szintkülönbséggel. A harmadik Monterossóból Pizzo Calabróba érkezik, 19 kilométeres úttal, 585 méteres emelkedéssel és 864 méteres ereszkedéssel.

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek