Hajók vehetik át a sehová sem tartó repülők helyét

Nemrégiben arról adtunk hírt, hogy Szingapúrban mégsem indítják el a tervezett, sehová sem tartó repülőket. Könnyen lehet, hogy cserébe viszont az óceánjárók nem maradnak a kikötőkben - derül ki a washingtonpost.com cikkéből.

A Costa Victoria SzingapúrbanForrás: Smuconlaw/commons.wikimedia.org

Szingapúrban március 13-a óta nem köthetnek ki tengerjárók, most azonban olyan egészségügyi protokollt dolgoznak ki, amely lehetővé tenné, hogy az egyes társaságok az eredetileg tervezett repülős utakhoz hasonló körjáratokat indítsanak, melyek ugyanabba a kikötőbe térnek vissza, ahonnan indultak.

A szingapúri turisztikai testület állítólag egy kockázatkezelő csoportot is felvett, hogy kidolgozzák a biztonsági előírásokat a Szingapúron belül közlekedő hajójáratok üzembe helyezéséhez. A protokollnak mindenképp része lesz, hogy a járatok maximum 50 százalékos kapacitással működhetnek.

A program kezdődátumáról egyelőre nincsenek hírek, de a városállamban működő társaságok, köztük a Norwegian és a Celebrity Cruises legalább október 31-ig nem indít járatokat, a Princess Cruises pedig legkorábban december közepén állítaná újra szolgálatba a hajóit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek