Negatív teszttel indultak, mire megérkeztek, kitört a járvány

Az ausztrál Port Hedlandben, a világ egyik legnagyobb vasérc-rakodó kikötőjében az Oldendorff Carriers egyik áruszállítója vesztegel, miután a 21 fős személyzetből tizenhét embernek lett pozitív a tesztje. A fertőzöttek közül tízen szállodai karanténba kerültek, heten azonban a fedélzeten maradtak - adja hírül a reuters.com.

Port Hedland - illusztrációForrás: Bahnfrend/commons.wikimedia.org

A hajó legutóbb szeptember 5-én, Manilában váltott legénységet, és a cég közleménye szerint ez teljes egészében a protokollok szerint zajlott. Mint mondták, a személyzet minden tagjának negatív volt a tesztje, mielőtt a hajó elhagyta a Fülöp-szigeteket.

A járműnek a tervek szerint acélgyártáshoz használt mangánércet kellett volna begyűjtenie, így most új hajót küldenek a feladatra, a kikötőt pedig a katonaság felügyeli.

Nyugat-Ausztrália még a járvány elején lezárta határait, és most sem áll nyitva a turisztikai tengerjárók előtt, a szállítmányozók azonban kivételt képeznek, és a légi közlekedés is üzemel, bár korlátozottan. A területen közel hat hónapja nem találtak helyi vírusos esetet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek